Polityka Bezpieczeństwa Żywnościowego |
W dążeniu do stałego podwyższenia jakości oferowanych produktów, oraz w celu poprawienia konkurencyjności ZPH „ANNA, Zarząd firmy przyjął politykę mającą na celu dostarczanie na rynek wyrobów spożywczych spełniających wymagania prawne, wszelkie wymogi dotyczące bezpieczeństwa żywności oraz oczekiwania naszych Klientów.
Niezmiennymi elementami działań, wyznaczającymi kierunki rozwoju ZPH „ANNA” są:
Gwarancją uzyskania zadowolenia i pełnego zaufania Klientów do oferowanych przez ZPH „ANNA” wyrobów jest wdrożony, funkcjonujący oraz stale doskonalony System HACCP Nasze działania cechuje dbałość o stałą poprawę jakości naszych produktów, ze szczególnym uwzględnieniem ich bezpieczeństwa zdrowotnego, przez wszechstronne zaangażowanie pracowników działających na wszystkich szczeblach przedsiębiorstwa. Procesy są prowadzone z uwzględnieniem zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej oraz przepisów dotyczących ochrony środowiska. Nasi pracownicy posiadają doświadczenie w produkcji i sprzedaży wyrobów ZPH „ANNA”, oraz zostali przeszkoleni w zakresie systemu HACCP i są świadomi zagrożeń, jakie zostały zidentyfikowane na etapach: przechowywania surowców, produkcji, magazynowania wyrobów gotowych i sprzedaży produktów gotowych wytwarzanych i jednocześnie odpowiadają za ich bezpieczeństwo zdrowotne W związku z powyższym deklarujemy spełnianie wymagań sanitarnych i jakościowych, zgodnie z polskim ustawodawstwem, ustawodawstwem UE, zasadami GMP/GHP oraz CodexAlimentarius, a także przyjętymi wymaganiami wdrożonego Systemu HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny). Polityka bezpieczeństwa żywnościowego jest rozpowszechniona i znana wśród wszystkich pracowników oraz podlega przeglądowi i uaktualnieniu w zależności od potrzeb. Za przestrzeganie postanowień niniejszej polityki bezpieczeństwa żywnościowego odpowiada właściciel zakładu.. |